Kornelis Lievense

Kornelis Lievense coacht al vanaf 1997 veel verschillende bands. Sinds een aantal jaar vormt hij samen met Joost het ‘coachduo’ van Pop&Co Bandcoaching. Kornelis is altijd met muziek bezig. Hij speelt zelf ook in meerdere bands, wordt ingehuurd voor projecten zoals ‘Night of the Proms’ met harmonieorkesten en speelt mee in een theaterprogramma. Gitaar spelen is zijn passie, hij verzorgt naast bandcoaching ook gitaarlessen bij Phoenix Cultuur. Maar eigenlijk is hij van alle markten thuis: van blaasinstrumenten tot toetsen, zang en ga zo maar door. Een muzikant pur sang!

Groei en ontwikkeling
Kornelis: “Het allerleukste aan bandcoaching is om te zien dat een band groeit en zich ontwikkelt. Hoe een band na een tijdje op eigen benen kan staan. En als ik ze dan ergens zie optreden, vind ik dat echt gaaf om te zien!”

De juiste sound
Kornelis heeft al veel bands verder geholpen op instrumentaal gebied. “Het is belangrijk dat ieder bandlid weet wat hij moet doen. Ik geef tips over wat het beste klinkt en zo komen we samen tot de juiste sound. Ik geef hen richting, maar bijvoorbeeld de nummerkeuze laat ik over aan de band.”

Op het podium leer je het meest
“Ik wil iedereen aanmoedigen om mee te doen aan Pop&Co Bandcoaching, van jong tot oud. Je doet ten eerste heel veel ervaring op en je bouwt aan een muzikaal netwerk”, zegt Kornelis. “Bovendien is op het podium staan de beste manier om muziek te leren maken. En je krijgt uiteraard goede begeleiding van experts en een masterclass van een bekende artiest!”

Media