Joost van Sprundel

Joost van Sprundel vormt samen met Kornelis het coachduo van Pop&Co Bandcoaching. Joost is een echte gitaarvirtuoos, maar voelt zich ook thuis op de drums en toetsen. Als sessiemuzikant werkt hij mee  aan veel muzikale projecten. Joost heeft bijvoorbeeld gespeeld in de orkestbak van verschillende Joop van den Ende musicals zoals Ciske de Rat en Evita. Daarnaast organiseerde hij concerten en speelde hij met topmuzikanten zoals Eric Vloeimans en Fay Claassen op festivals als Jazz in Duketown en November Music. Sinds 2009 is hij een van de Pop&Co bandcoaches én geeft hij gitaarlessen bij Phoenix Cultuur. Kortom: Joost is altijd bezig met muziek!

Van je hobby je beroep maken Joost:
“Muziek maken begon bij mij als een hobby. Ik kwam al snel in bandjes terecht en leerde veel verschillende genres spelen. Toen ik de smaak te pakken had, ging ik studeren op het conservatorium. Want wat is er nu mooier dan van je hobby je beroep maken? Dat wil ik de bands van Pop&Co ook meegeven!”

Motivatie is key
“Het tofste aan bandcoaching vind ik om te zien dat de bands groeien en zelfstandig worden. Na een relatief korte tijd zie je dat ze grote stappen zetten. Ik vind het vooral mooi om te zien als bands zelf ook heel graag willen: als de motivatie en het groepsgevoel er vanaf spatten! De bandleden kiezen zelf de nummers, de act en hun outfits; ik geef muzikaal inhoudelijke aanwijzingen en zet samen met de bandleden de puntjes op de i”, zegt Joost.

Onder begeleiding voorkom je stilstand  
Joost: “Pop&Co Bandcoaching is een heel mooie kans om in korte tijd veel ervaring op te doen. Wij bieden een veilige plek om te leren. Je krijgt de ruimte om steeds nieuwe stappen te maken, want onder begeleiding voorkom je stilstand. Daarnaast geven we de bands de mogelijkheid om op te treden op gave podia waar je zonder Pop&Co als beginnende band niet zomaar terecht zou komen.”

Media