Rosa en Sanne spelen in een rockband!

Pop & Co
woensdag 16 mei 2018

Deze twee meiden spelen samen in de rockband Zeptic! Rosa op elektrische gitaar en als backing vocals en Sanne op toetsen, elektrische gitaar en ook als backing vocals. Ze worden gecoached door Pop & Co Bandcoach en gitaardocent Kornelis Lievense.

Rosa: “Toen ik 6 jaar oud was begon ik met gitaar spelen en op mijn 8e kreeg ik les van Kornelis. Ik ben door onze drummer gevraagd of ik ook in een bandje wilde, want ze zochten nog een gitarist. Inmiddels is dit mijn vierde jaar bij Pop & Co Bandcoaching en dit is het eerste jaar met het nieuwe bandje Zeptic.” Sanne vertelt: “Kornelis is mijn vader. Ik ben vroeger al begonnen met gitaar, daarna met accordeon en ik heb mezelf ook piano aangeleerd. Een paar jaar geleden kwam papa met de vraag of ik niet in een bandje wilde, het bandje van Rosa zocht nog iemand. Ik ben een keer meegegaan en was ook enthousiast."

Jaarlijks wordt er voor alle bands een masterclass georganiseerd met een bekende artiest. Dit jaar was dat Lucas Hamming. Rosa: “Het is heel leerzaam en inspirerend om zijn verhaal te horen, zijn muziek te leren kennen en dat je weet hoe hij bekend is geworden.”

Onlangs deed Zeptic mee aan de Battle of the Bands, waar ze erg veel positieve reacties op kregen. Ook treden ze, net als alle andere bands, vier keer per jaar op tijdens een Pop & Co avond. Rosa: “Ik heb veel meer podiumervaring opgedaan en geleerd samen te spelen. Van tevoren durfde ik echt niet het podium op te gaan, laat staan te zingen.” Sanne: “Ik vond samenwerken ook altijd moeilijk, ik zong voorheen niet en nu wel als 2e stem. Zenuwachtig ben ik eigenlijk nooit zo geweest.”

Volg Zeptic op Facebook via: facebook.com/Bandzeptic